logogroot

Historiek

Jachthoorngroep Waldo is in 1981 ontstaan op initiatief van twee personen uit de Kempen die in Duitsland kennis hadden gemaakt met de jachthoorn. Waldos eerste Sint-Hubertusviering vond plaats op 7 november 1982 en sindsdien wordt er voortdurend gewerkt aan de uitbreiding en verbetering van het repertorium.

In de loop der jaren groeide Waldo uit tot een volwaardig jachthoornensemble dat speelt volgens de Duitse traditie. Onder impuls van de vorige dirigent, Alex Wouters, werd een “Es” formatie opgericht. Een formatie volledig bestaande uit de grote parforce hoorns, de Duitse en Franse traditie vinden elkaar in deze formatie. Sinds 2006 staat de groep onder leiding van Katrien Van Herck. Al snel had ze het gevoel dat de hoornblazers van Waldo meer konden dan de simpele jachthoornwerken.  Sinds dien wil de groep zich onderscheiden van andere jachthoornblazers met nieuwe en moeilijkere werken.  In juli 2007 werd de nieuwe aanpak al beloond met een overwinning. Tijdens een wedstrijd voor jachthoornblazers op de kasteelfeesten van Westerlo was de eerste plaats voor jachthoorngroep Waldo. Vanaf toen werd de lat iets hoger gelegd en worden er zelfs stukken gespeeld van bekende componisten zoals Wagner, Weber en Rossinni. Alle leden van de groep zetten zich dagelijks in om te repeteren en daardoor is de klank en het samenspel van dit ensemble een parel voor het oor. De liefde voor de jachthoorn schept een speciale band onder de blazers waardoor er een zeer aangename, ongedwongen sfeer hangt binnen de groep. Er is een perfecte balans tussen geschoolde muzikanten en jachthoornblazers met veel inzet om op het gehoor alle werken te leren. Na al die jaren wisselt de groep nog steeds tijdens optredens ES- en Bes- werken af.

In 2015 werden er nieuwe, mooie, stijlvolle, Oostenrijkse kostuums aangekocht.  Waldo beperkt zich niet alleen tot het opluisteren van jachtpartijen en St-Hubertusmissen maar verleent ook graag zijn diensten bij andere gelegenheden zoals diners, huwelijken, begrafenissen, concerten, feesten, wandeltochten,… Hun gevulde agenda is het bewijs dat het publiek hen weet te appreciëren.

In 2016 mag de groep het 35-jarig bestaan vieren. Wees gerust…het zal niet onopgemerkt passeren!